Det finns inga vanliga dagar i mitt liv – Ett liv på egna villkor

För Anitha Östlund Meijer är flexibilitet viktigt. Hos Anitha finns inga vanliga dagar.

Mycket nöje!

/Anna

Det finns inga vanliga dagar i mitt liv – Ett liv på egna villkor

Anitha Östlund MeijerJag är en doer. En sådan där människa som lär sig allt de inte kan och gör sakerna på studs. I många år jobbade jag som butikschef i en elaffär. Dag ut och dag in stod jag där och log mot människor som behövde råd och hjälp, trivdes men kände mig emellanåt instängd och saknade möjligheten att styra min egen tid. Göra som jag ville.

År tvåtusen tog jag beslutet att säga upp mig och testa något nytt – plattsättning. Det var tungt och dammigt, men jag skötte mig själv och hade bra arbetskamrater. Arbetstiderna gjorde att jag fick långa kvällar hemma och hann göra annat än sova framför teven.

Några månader sedan blev jag gravid och insåg att jobbet var fel för mig. Risken för missfall var påtaglig och barnmorskan avrådde mig från att jobba.

Tre barn senare var jag hemma på heltid och gjorde det jag ville. Självbiografin Tre änglar och tre mirakel som jag skrivit om mina svårigheter att få barn låg på min meritlista. Jag hade startat en blogg, skrev texter på nätet och gick med i facebook.

Barnen växte och började skolan medan jag gick arbetslös och blev tillsagd av arbetsförmedlingen att stanna hemma och vänta på pensionen, för det var ingen som ville ha en fyrtioplussare med tre småbarn. Han hade minsann träffat flera kvinnor i min situation och var medveten om läget i arbetslivet.

Gissa om jag blev arg. Så arg att jag gick hem och gjorde en lång lista på vad jag kan. Den blev lång.

Med listan i handen gick jag tillbaka till arbetsförmedlingen och sökte starta eget bidrag, och fick det. Min a-kassa hade då sjunkit till tvåhundra spänn om dagen, men det var ju i alla fall något.

På kort tid startade jag tre firmor med olika inriktning (plåtslageri, trädgård, bokförlag) och har i år ökat omsättningen med det dubbla.

Idag jobbar jag mycket om jag vill ha in mycket pengar och lite mindre när jag känner för att ta det lugnt. Jag redigerar just nu ett bokmanus, jobbar med min man som plåtslagarassistent, renoverar trädgårdar, jobbar på en e-bok med olika Börjor , och fick idag förfrågan om att spökskriva en bok och ett filmmanus.

Drivkraften för mig är att få göra som jag vill. Ingen säger åt mig vad jag ska göra och när jag ska göra det. Jag kan hämta barnen tidigt eller sent, följa med dem till skolan ibland för att kolla läget och vara hemma om jag känner för det.

Kursen Digitala affärsmodeller har gett mig verktygen jag behöver för att fortsätta utveckla företaget. Något jag är evigt tacksam för.

Det finns som du förstår inga vanliga dagar i mitt liv. Ena dagen står jag och plåtar på ett tak, nästa klipper jag gräs och planterar blommor i en trädgård. Ytterligare nästa sitter jag hemma och skriver fakturor åt företag, eller skriver på mina manus. På min välbesökta blogg novellbloggen-razaha.blogspot.com hittar du min dagbok och massor av fotografier. Där finns också massor av skrivtips, en filmmanusförfattarkurs och mycket annat.

Jag kommer aldrig mer att vara anställd, för friheten som egenföretagare är som luft under vingarna och bär mig högt, högt, högt.

Avslutar med några råd till dig som blivit lockad att göra som mig.
• Tro på dig själv och dina förmågor.
• Ta hjälp av andra om det blir för mycket att göra.
• Gadda ihop dig med likasinnade.
• Glöm inte att ta en försäkring.
• Tappa inte sugen för att inte firman blomstrar direkt. Minst ett år tar det innan suget kommer, och då gäller det att vara beredd.
• Gå kurser. Lär dig mer. Bli mångsidig.

Lycka till
Vänligen Anitha Östlund Meijer, www.novellbloggen-razaha.blogspot.com

Få alla 7 artiklarna i din inkorg! Skriv din mejl nedan:


Få 7 inspirerande artiklar om ett liv på egna villkor!

Fyll i din bästa mejl nedan och få första artikeln redan idag

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

  1. I just want to say I’m newbie to blogs and really savored this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You really come with outstanding posts. Thanks a lot for revealing your web site.

  2. I just want to mention I am very new to blogging and definitely liked you’re web blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You definitely have really good articles. Cheers for revealing your web-site.

  3. I just want to mention I’m beginner to blogs and actually savored your web-site. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely have beneficial well written articles. Many thanks for sharing with us your web-site.

  4. Some truly excellent blog posts on this website, appreciate it for contribution. ”Such evil deeds could religion prompt.” by Lucretius.

  5. I simply want to tell you that I’m very new to blogging and certainly enjoyed this page. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You really come with perfect article content. Thank you for sharing with us your webpage.

  6. I simply want to tell you that I am new to blogs and truly enjoyed you’re web page. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You surely have really good articles and reviews. Bless you for revealing your website.

  7. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog. An excellent read. I will certainly be back.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.